Ceylon jest drugą co do wielkości wyspą na Oceanie Indyjskim położoną na południowy-wschód od wybrzeży Indii. Właśnie na niej w Sri Lance produkuje się jedne z najwyżej ocenianych herbat na świecie. Panujący tam zwrotnikowy, monsunowy klimat z obfitymi opadami sprzyja uprawie herbat w 6 sławnych rejonach: Galle na południu wyspy, Ratnapura na wschód od stolicy Kolombo, Kandy, Nuwara Eliya okręg najwyżej położony,produkujący najlepsze herbaty, Dimbula na zachód od gór centralnych oraz Uva na wschód od Dimbuli. W każdym z nich herbata ma inny aromat, smak i kolor.
Ceylon OP1 Kenilworth to wysokogatunkowa czarna herbata, która posiada długie, sprężyste liście dajęce napar o pełnej mocy i ciemnej, brązowo-bursztynowej barwie. Odznacza się znakomitym smakiem z przyjemną goryczką i głębokim aromatem.
Sposób parzenia: Zalewamy liście wodą o temperaturze 100o C i zaparzamy 3-5 minut.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję