Czerwona herbata Pu-Erh uprawiana jest w Chinach, w prowincji Yunnan od prawie 2000 lat. Przez wieki picie tej herbaty było przywilejem zarezerwowanym tylko dla cesarza, a tajniki produkcji były ściśle strzeżone.
Pu-Erh jest poddawana częściowej fermentacji, łączy w sobie zalety herbat czarnych i zielonych. Proces powstawania tej herbaty jest złożony i długotrwały, aby zachować jak najwięcej cennych składników. Pu-Erh uzyskuje swoje właściwości podczas dojrzewania w ziemnych grotach. Nazywany „zabójcą tłuszczu” jest często stosowany w trakcie diet, ponieważ aktywizuje układ pokarmowy i skutecznie zwalcza nadwagę. Pu-Erh wpływa również na koncentrację, wzmacnia wątrobę, poprawia krążenie i obniża ciśnienie. Działa kojąco na nastrój i samopoczucie.
Dla uzyskania najlepszych efektów zaleca się picie 3- 5 filiżanek dziennie.
W celu złagodzenia specyficznego smaku i zapachu, wzbogaca się ją naturalnymi dodatkami, jak owoc grejpfruta czy żurawiny.
Zalewamy wrzątkiem i parzymy 3-5 minut.
HERBATY PU-ERH
Wyświetlanie od 1 do 13 (z 13 pozycji)
Stron: 1