Ceylon jest drugą co do wielkości wyspą na Oceanie Indyjskim położoną na południowy-wschód od wybrzeży Indii. Właśnie na niej w Sri Lance produkuje się jedne z najwyżej ocenianych herbat na świecie. Panujący tam zwrotnikowy, monsunowy klimat z obfitymi opadami sprzyja uprawie herbat w 6 sławnych rejonach: Galle na południu wyspy, Ratnapura na wschód od stolicy Kolombo, Kandy, Nuwara Eliya okręg najwyżej położony,produkujący najlepsze herbaty, Dimbula na zachód od gór centralnych oraz Uva na wschód od Dimbuli. W każdym z nich herbata ma inny aromat, smak i kolor.
Ceylon Koppakanda to wysokiej jakości, niezwykle rzadki gatunek ceylońskiej herbaty, który charakteryzuje się starannym doborem liści z niewielką domieszką młodych pączków herbacianych. Jego ciemny, lekko miedziany napar, pełny aromat oraz wyrazisty smak z pewnością zachwycą wymagających.
Sposób parzenia: Liście zalewamy wodą o temperaturze 100o C i zaparzamy 3-5 minut.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję